Moedertaal:

Nederlands

Opleiding:

Master in Politieke en Sociale wetenschappen & Economische wetenschappen (KUL)

Carrière:

Johan begon zijn onderzoekscarrière in 1992 als medeoprichter van Significant, wat in 2002 GfK-Significant werd. Van 2010 tot 2014 was hij president van Febelmar en vanaf 2013 leidde hij GfK Nederland. In 2015 richtte Johan DataSynergy op, een terugkeer naar zijn ultieme passie.

Over DataSynergy:

Met mijn ervaring in marktonderzoek, mijn gedrevenheid als ondernemer en empathie voor collega’s en klanten wil ik een onafhankelijk en duurzaam (in de zin van blijvend) onderzoeksbureau uitbouwen. Een plek waar gepassioneerde medewerkers alle ruimte en ondersteuning krijgen om degelijk, boeiend en belangrijk onderzoek te verrichten voor Belgische bedrijven, overheden en non-profitorganisaties.

Mijn passies

  1. Passie voor onderzoek: Er is niets leuker dan te onderzoeken wat een groep mensen denkt, hun gevoelens en gedrag analyseren via het stellen van vragen of verzamelen van bestaande gegevens. Om je dan door de data heen te wroeten en ze tenslotte behapbaar te presenteren aan de opdrachtgever zodat die ermee aan de slag kan gaan en de juiste bedrijfsbeslissingen kan nemen.
  2. Passie voor ondernemen: Samenwerken in een onafhankelijke onderneming waar beslissingen zelfstandig binnen de eigen bedrijfscultuur kunnen genomen worden.
  3. Passie voor het opleiden van goede onderzoekers: Jonge medewerkers zich laten thuis voelen bij DataSynergy en de nodige begeleiding en ruimte bieden om zich te ontplooien tot echte toponderzoekers. Van bij de start van mijn loopbaan, en ook later als docent bij Thomas More, heb ik mijn passie voor onderzoek steeds gedeeld met jonge mensen met één doel voor ogen: hen warm maken voor het mooiste beroep dat er bestaat, nl. marktonderzoeker.