Binnen customer experience onderzoek meten we tevredenheid en loyaliteit van klanten. Vaak is dit een belangrijke indicator om de kwaliteit en het succes van het bedrijf te meten.

Tevreden klanten leiden tot een positiever bedrijfsresultaat:

• Tevreden klanten blijven gemakkelijker trouw aan uw merk (loyaliteit).
• Tevreden klanten zijn uw beste uithangbord: ze bevelen uw producten of diensten sneller aan bij mensen in hun omgeving (mond-tot-mondreclame).
• Het behoud van (tevreden) klanten is goedkoper dan nieuwe klanten aantrekken.

Via onderzoek kan u nagaan of uw klanten tevreden zijn en hoe ze denken over uw producten, diensten, … Dit kan zowel transactionele tevredenheid betreffen, waarbij u de tevredenheid na een bepaald contactmoment meet. Maar het kan ook gaan over relationele tevredenheid, waarbij u de tevredenheid over de relatie nagaat en verschillende aspecten in kaart brengt.

De klemtonen in Customer Experience onderzoek:

Volgens uw specifieke behoefte kunnen we verschillende klemtonen leggen:
• Klassieke tevredenheid,
• NPS-onderzoek – welke klanten zouden u aanbevelen?
• Het in kaart brengen van de “experience” of ervaring die klanten beleefden.

Customer experience onderzoek voert u best regelmatig uit. De behoeften van klanten veranderen immers regelmatig. Door regelmatige metingen (jaarlijks of halfjaarlijks) kan u ook beter het resultaat van bepaalde acties opvolgen en de vinger aan de pols houden.

Voor dit soort onderzoek vertrekken we vaak van klantenbestanden waarbinnen ook de mening van intern gedefinieerde doelgroepen of segmenten in kaart gebracht kunnen worden. Dit levert u inzicht in hoe uw verschillende klantensegmenten uw merk, producten en dienstverlening beleven.

Leer vandaag nog jouw klanten kennen!
Flexibel en accuraat onderzoeksbureau. Bij DataSynergy ben je zeker van een zeer goede projectopvolging van begin tot het einde. Wij werken graag met DataSynergy want ze zijn bijzonder flexibel, accuraat en slagen erin om mee te denken en verhalen te brengen vanuit de bekomen data.- Tamara VAN WEVERBERG - Klantenrelaties - Customer Insights Expert
Tous nos projets avec DataSynergy se sont révélés être des succès : nous apprécions plus particulièrement l'empathie dans le contact, l'écoute de nos besoins, ainsi que la réelle qualité des analyses et le respect des arrangements (timing, budget, ...). DataSynergy est l'un de nos partenaires de confiance.- Valérie BLANPAIN – Head of Marketing Research Colruyt Group
Een bureau als DataSynergy is een herademing in het huidige landschap van grote onderzoeksbureaus. Iedere keer dat we samenwerken met DataSynergy stappen ze als echte partners in het onderzoeksproject in: ze denken op een creatieve en diepgaande manier mee na over hoe complexe business vragen om te zetten in een onderzoeksopzet, ze leggen linken met eerder onderzoek, voeren statistische analyses uit met het oog op pragmatische inzetbaarheid van de resultaten en helpen op een professionele manier mee om de resultaten te doen leven bij management en het ruimere bedrijf. Hun grondige kennis van marktonderzoek, enthousiasme en hoge reactiviteit zorgen er bovendien voor dat we heel graag samenwerken met DataSynergy.- Karin Schreurs - Terminal Manager - Brussels Airport Company